Vandaag in gesprek over persoonlijke aandacht, thuisverzorging, en de komst van de Fotona laser.

In dit artikel

Kliniek Overbosch biedt een unieke combinatie van diensten: vaatchirurgie en huidtherapie. Vandaag spreken wij Danielle Arends-Hessling. Danielle is een ambitieuze huidtherapeut dat het prachtige Derm Medic heeft opgericht. Door haar Fotona laser maakt zij een unieke samenwerking mogelijk met onze vaatchirurg Dr. Krasznai. Vandaag vertelt zij over haar werkwijze, het traject en een mooie anekdote. Nieuwsgierig? Lees het interview nu!

Kliniek Overbosch staat voor liefde aandacht en kwaliteit. Hoe zorgt u persoonlijk ervoor dat de patiënt dit merkt?

Wij zijn van persoonlijk advies en persoonlijke benadering.Tijdens de intake krijgt u alle informatie wat soms best veel kan zijn. Is het nodig, dan nemen wij altijd telefonisch contact op om de vragen die opkomen nog met u door te nemen. Alle vragen kunnen besproken worden en als het nodig is plannen wij een vervolg adviesgesprek in. Begeleiding voor, tijdens en na de behandeling zijn voor ons net zo belangrijk. Product gebruik is eveneens belangrijk voor het te behalen resultaat.

Voor de patiënt kan het lastig zijn om een keuze te maken voor een kliniek dat past bij hun behoeftes. Wat maakt de zorg en diensten van Kliniek Overbosch zo speciaal vanuit uw oogpunt?

Wij staan voor eerlijkheid en dat merkt de cliënt. Wij behandelen iemand niet, als wij twijfel proeven. Dan adviseren wij in de vorm van “u kunt dit beter niet doen, omdat”. De factoren voor twijfel heeft te maken met de haalbaarheid en thuisverzorging. De verhouding tussen behandeling en thuisverzorging is 20% – 80%. Soms is thuisverzorging genoeg voor een bepaalde huidtype en dan is een zware peeling niet nodig. En dat is hoe de eerlijkheid naar boven komt. Door persoonlijk advies kenmerken wij ons in de branche.

Aan ervaring geen gebrek! Heeft u een mooie anekdote vanuit uw werkervaring?

Wat ik altijd zeg: je huid is het grootste orgaan en daar moet je zuinig op zijn. Skincare is geen sprint, maar een marathon. Het is bijna onmogelijk om uit het niets een marathon te lopen, daar moet je voor trainen en opbouwen voor het doel. Dat is hetzelfde met de huid. Dat vraagt om training. Je start eerst met bepaalde producten en een bepaalde intensiteit van vitamine. Door het opbouwen van de intensiteit wordt de huid steeds sterker.

Hetzelfde geldt voor een zwaardere behandeling. Dat doe je niet uit het niets, maar dat bouw je op. Door het samenbrengen van skincare producten en de juiste behandeling wordt het mooiste resultaat behaald. Dit is hoe wij het doen bij Derm Medic. Geen specifieke anekdote, maar wel het gemiddelde traject.

Elk lichaam is uniek en ook elk probleem heeft andere eigenschappen. Heeft u ooit een lichamelijk probleem niet kunnen verhelpen?

Ja zeker. Helaas zien wij veel pigmentverschuiving zoals Vitiligo. Dat zijn witte vlekken op het gezicht. Daar kunnen wij helaas weinig mee. Wij kunnen het camoufleren, maar we kunnen het pigment niet toevoegen. Ook stress en hormoongerelateerde klachten zijn lastig te verhelpen. En dat is waar de eerlijkheid tot zijn recht komt. Wij vertellen eerlijk dat het nauwelijks effect heeft als een persoon een behandeling start. Hebben wij iemand helemaal niet geholpen? Nee, het voordeel is dat de cliënt de oorzaak van haar of zijn klachten weet. Het is dan belangrijk dat iemand een samenwerking aangaat met orthomoduclair voedingsdeskundigen.

Kunt u ons wat meer vertellen over een gemiddelde werkdag bij het werken in een Kliniek?

Wij zijn op dit moment aan het opstarten op onze nieuwe locatie Kliniek Overbosch. Ook onze nieuwe Fontana laser van Dalton Medical is binnengekomen. Werken aan huidverbetering is het specifieke doel van deze locatie. Met huidverbetering ligt de focus op huidverstrakking, huidverslapping, fijne lijntjes littekens, vaatafwijkingen, rosacea, en nog vele andere behandelingen , maar ook de acne littekens waar veel mensen mee kampen. Door de allernieuwste laser kunnen wij dit soort behandelingen uitvoeren met top resultaat.

Mooi dat deze locatie een specifiek doel dient, maar wat maakt de Fontana laser zo uniek?

De Fotona laser is de Rolls Royce onder de lasers en het heeft twee verschillende lasers:Er:YAG-laser en Nd:YAG-laser. Het kan veel meer behandelingen uitvoeren dan een normale laser. Daarnaast kan het veel dieper dan en kunnen wij de donkere huidtypes nu ook veilig behandelen. De soorten behandelingen zijn ontharen, acne, wratten, anti-aging, vaatjes en nog veel meer. De Fotona laser kan maar liefst 40 verschillende behandelingen uitvoeren. Op dit moment zijn wij voor tien behandelingen getraind, maar dat wordt nog veel meer! De opleiding voor de specifieke laser volgen wij via Dalton Medics.

Kliniek Overbosch is uniek met de combinatie van diensten: vaatchirurgie en huidtherapie. Welke belangrijke taken voert u uit binnen de warme muren van de kliniek?

Dr. Krasznai behandelt de dieper gelegen vaten en wij de onsierlijke vaten. Dr. Krasznai heeft daar een prachtige metafoor voor: “Wij doen de bladeren van de boom en hij doet de stam en takken.” De combinatie van diensten zorgt ervoor dat wij werken aan het zichtbare herstel en Dr. Krasznai aan het onderliggende probleem en herstel.

Wilt u zelf de vriendelijkheid en service proeven? Op 8 december opent Kliniek Overbosch haar deuren. En Danielle staat paraat voor al uw vragen. U bent welkom vanaf 16:00 tot 20:00 uur!

Deel deze blog op sociale media:

Meer blogs
Vandaag spreken wij Dr. Krasznai over zijn unieke werkwijze met steunkousen, spataderen en de emotie van de patient
Werken in de zorg is een zorgzame baan. Waarom heb jij gekozen voor het mooie vak en waar haal jij passie vandaan? Van huis uit kom ik uit een echte doktersfamilie. Vader chirurg, moeder dermatoloog. Vanaf een kleine jongen heb ik de chirurgie van dichtbij meegemaakt. Brandweerman of agent worden wilde ik niet, maar wel chirurg. Na mijn gymnasium ben ik gelijk gaan studeren en ik voelde mij direct op mijn plek.

In dit artikel

Meer blogs
Vandaag spreken wij Dr. Krasznai over zijn unieke werkwijze met steunkousen, spataderen en de emotie van de patient
Werken in de zorg is een zorgzame baan. Waarom heb jij gekozen voor het mooie vak en waar haal jij passie vandaan? Van huis uit kom ik uit een echte doktersfamilie. Vader chirurg, moeder dermatoloog. Vanaf een kleine jongen heb ik de chirurgie van dichtbij meegemaakt. Brandweerman of agent worden wilde ik niet, maar wel chirurg. Na mijn gymnasium ben ik gelijk gaan studeren en ik voelde mij direct op mijn plek.