Vandaag spreken wij Dr. Krasznai over zijn unieke werkwijze met steunkousen, spataderen en de emotie van de patient

In dit artikel

  1. Werken in de zorg is een zorgzame baan. Waarom heb jij gekozen voor het mooie vak en waar haal jij passie vandaan?

 

Van huis uit kom ik uit een echte doktersfamilie. Vader chirurg, moeder dermatoloog. Vanaf een kleine jongen heb ik de chirurgie van dichtbij meegemaakt. Brandweerman of agent worden wilde ik niet, maar wel chirurg. Na mijn gymnasium ben ik gelijk gaan studeren en ik voelde mij direct op mijn plek.

Een chirurg in hart en nieren, maar hoe bent u vaatchirurg geworden?

 

Vanaf mijn  eerste studiejaar op de opleiding wist ik het zeker: vaatchirurgie. Ik vind dit een hele fijne vorm van chirurgie. Ik kwam in contact met verschillende specialisme in het vak chirurgie. Vaatchirurgie vond ik onmiddellijk uitdagend. Iedereen is bang voor bloed en bloedingen. Een vaatchirurg vindt altijd een oplossing. Dat is het mooie aan vaatchirurgie. De spanning, complexiteit en de zorg heeft mij tot dit beroep gebracht.

De klant is bij Kliniek Overbosch nummer 1. Hoe zorg jij persoonlijk ervoor dat dit doel wordt nagestreefd?

Ik zie de patiënt als iemand die tegen zijn of haar  zin naar een ziekenhuis of kliniek komt. Daarom is het belangrijk dat de patiënt zich thuis voelt. Door duidelijke uitleg, het wegnemen van twijfel, lichaamshouding en begeleiding probeer ik het vertrouwen van een patiënt te winnen. Communicatie is heel belangrijk vooraf, tijdens en na de operatie. Door het zoeken naar een persoonlijke benadering terwijl de professionaliteit intact blijft, dat is waar ik voor ga en sta.

Daarnaast, veel chirurgen onderschatten de angst van een patiënt. Ik ben bewust van het feit dat ik het aanspreekpunt ben voor een patiënt. Het is voor mij heel belangrijk dat wanneer een patiënt een vraag heeft, hij of zij mij kan bereiken. Iedereen krijgt een naamkaartje met  het telefoonnummer van onze kliniek en mijn persoonlijke email. Zo ben ik altijd bereikbaar, omdat dat zo belangrijk is voor de patiënt. Het is voor mij een kleine moeite om deze extra inspanning te bieden en het helpt de patiënt enorm.

Wat voor soort behandelingen voer jij uit binnen de muren van Kliniek Overbosch?

Het hele pallet van  vaatchirurgie. De behandelingen die ik uitvoer vallen regelmatig onder complexe zorg. Met complexe zorg bedoel ik patiënten die al vaak geopereerd zijn en verschillende ziekenhuis hebben bezocht voor hun spatader probleem. Het antwoord op hun probleem wordt vaak gebagatelliseerd door bijvoorbeeld alleen steunkousen aan te bieden. Daar ga ik niet mee akkoord. De patiënten beginnen mij steeds meer te vinden, en gelukkig maar. Wij behandelen de patiënt via de complexe chirurgie en de standaard behandelingen zoals laser behandeling voor spataderen. We nemen iedereen met veneuze problemen serieus en  nemen  de tijd om ze goed te helpen.

Daarnaast hebben wij ook een cosmetisch pallet voor spataderen.

Wat is jouw persoonlijke visie als het gaat om werk, passie en de toekomst?

We zijn met 18 miljoen mensen in Nederland. In Nederland heeft 60-70% van de volwassen bevolking last van spataderen. Mijn visie is dat het probleem niet gebagatelliseerd wordt. Ik wil het probleem bespreekbaar maken en dat wij als Nederland (ers) een andere visie krijgen op het spataderprobleem. Het doet mij pijn als ik hoor dat mijn patiënten al twintig jaar geen rok durven te dragen. Ik hoop dat de toekomstige patiënten mij eerder vinden. Het probleem van de spataderen is behandelbaar en dat moet bekend worden. In mijn wereld is niemand meer onzeker over zijn of haar spataderen.

 

Daarnaast heb ik een wetenschappelijk proefschrift geschreven in 2019-2020. In het proefschrift heb ik bewezen dat steunkousen niet langer nodig zijn dan 24 uur. Op dit gebied zijn we uniek in de nazorg.

Natuurlijk zijn sommigen lichamelijke problemen uniek. Het kan voorkomen dat u het antwoord niet weet. Hoe lost u dit op en zorgt u voor het vertrouwen van de patiënt? 

Wij hebben altijd een oplossing. Dat komt  door onze samenwerking met LUMC en andere ziekenhuizen. Alle problemen die te maken hebben met oppervlakkige veneuze problemen kan ik zelf oplossen. Wanneer wij het vaatprobleem niet kunnen oplossen, zoals bijvoorbeeld een complex diep veneus probleem of bij erfelijke vaatmalformaties dan zorg ik voor de begeleiding naar het ziekenhuis met complexe zorg. Bij mij gaat geen patiënt zonder advies naar huis.

 

Deel deze blog op sociale media:

Meer blogs
Vandaag in gesprek over persoonlijke aandacht, thuisverzorging, en de komst van de Fotona laser.
Kliniek Overbosch biedt een unieke combinatie van diensten: vaatchirurgie en huidtherapie. Vandaag spreken wij Danielle Arends-Hessling. Danielle is een ambitieuze huidtherapeut dat het prachtige Derm Medic heeft opgericht.

In dit artikel

Meer blogs
Vandaag in gesprek over persoonlijke aandacht, thuisverzorging, en de komst van de Fotona laser.
Kliniek Overbosch biedt een unieke combinatie van diensten: vaatchirurgie en huidtherapie. Vandaag spreken wij Danielle Arends-Hessling. Danielle is een ambitieuze huidtherapeut dat het prachtige Derm Medic heeft opgericht.